"De când am făcut 18 ani, eram entuziasmat că pot să votez. Pentru mine însemna un privilegiu să-mi exercit dreptul acesta. Adică tot timpul am fost entuziasmat de a vota.", spune vloggerul Mikey Hash, intervievat de Dana Deac, realizator TV.

Mikey Hash (Mihai Alexandru Hash, 32 ani) este cunoscut în mediul online pentru serialul său video DoZa de Hash. Pe pagina de socializare, materialele umoristice din cadrul acestuia au adunat aproximativ un milion de fani. Cunoscuta realizatoare TV, Dana Deac, i-a luat un interviu pe tema apropiatelor alegeri europarlamentare, întrebându-l ce crede, tinerii vor merge la vot de data aceasta.

Dana Deac: Anul acesta crezi că vor fi mai mulți tineri la vot, în 26 mai?

Mikey Hash: Sper că vor fi mai mulți tineri la vot. Nu știu exact ce să zic. Observ un interes mai mare în rândul tinerilor pentru vot. Sper că da.

Dana Deac: Este la modă termenul acesta, influencer. Ești un influencer?

Mikey Hash: Eu cred că toți suntem influenceri, în felul nostru. Toți putem să influențăm oamenii din jurul nostru să fie mai buni.

 

Să contribuie, să se implice. Unii au acces la mai mulți oameni, alții au acces doar la rude sau la anturajul lor apropiat. Dar influenceri putem fi cu toții. 

Dana Deac: În calitate de influencer, ce le-ai spune celor care nu sunt hotărâți să meargă în 26 mai la vot?

Mikey Hash: Înțeleg de ce n-ai merge la vot. Chiar înțeleg. Înțeleg că privești sistemul politic ca fiind nasol și plin de hoți și corupți. Și ai tot dreptul să simți asta.

Ești total îndreptățit. Însă, dacă nu ne implicăm cu toții, riscăm să perpetuăm sistemul acesta de care nu suntem mândri.

Și chiar avem șansa și ocazia să schimbăm cu adevărat ceva. Să votăm lideri care să ne reprezinte mai mult. Este o realitate. Putem să facem asta. Deci, fă-o pentru cei din jurul tău, fă-o pentru un trai mai bun, fă-o pentru cei pe care îi iubești. Și cărora le dorești binele.

Mikey Hash (pe numele său real Mihai Alexandru Hash) este realizatorul emisiunii online DoZa de Hash. Este unul dintre vloggerii de top, cu aproximativ un milion de fani pe Facebook.

Dana Deac: Am putea spune că, punând ștampila pe vot, pe 26 mai, mergem și noi la Bruxelles și la Strasbourg?

Mikey Hash: Noi doi? Da, păi… într-un fel sau altul, da. Pentru că îți votezi reprezentantul cu care rezonezi. Într-un fel sau altul, ideile tale, energia ta merge cu totul acolo.

Da și e foarte important să ții legătura cu cel pe care l-ai votat. E foarte important să îl iei la întrebări dacă ceva nu merge bine. Pentru că… cred că noi am uitat treaba asta: politicienii, diplomații sunt angajații noștri lucrează pentru noi.  

Noi îi angajăm pe ei. Noi trebuie să-i tragem pe ei la răspundere. Ei trebuie să fie umili în fața noastră, nu invers.

Concluzii - duplex Ciuruleasa, Alba - SNSPA București: cum se raportează tinerii la europarlamentare

Mai mult pe EurActiv »