MAE a finalizat luni expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României,în vederea asigurării bunei desfășurări a procesului de vot în străinătate,la europarlamentarele și referendumul de duminică.

Pentru cele 441 secții de votare înființate pentru alegătorii români din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe a trimis 4.000.500 de buletine de vot, atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendumul național.

Au fost distribuite câte 1.333.500 de buletine de vot pentru alegerea candidaților României în Parlamentul European, pentru întrebarea nr. 1 de la referendumul național, respectiv pentru întrebarea nr. 2 de la referendumul național. 

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a expediat 1.301.230 timbre autocolante și 2.147 ștampile cu mențiunea ”VOTAT”.

Numărul buletinelor de vot a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ținând cont de prezența la vot la procesele electorale anterioare și distribuția teritorială a comunităților românești, precum și de estimările privind intenția participării la vot realizate pe baza informațiilor transmise și a intențiilor exprimate de cetățenii români în cadrul consultărilor pe care misiunile diplomatice ale României le-au organizat cu comunitățile românești din străinătate.

Lista secțiilor de votare organizate în străinătate și adresele acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE: http://www.mae.ro/node/48090.