Biroul Procurorului Public European (EPPO) este pregătit să-și înceapă activitatea la 1 iunie, potrivit șefei Parchetului, Laura Codruța Kovesi, scrie EURACTIV.com

Laura Codruța Kövesi le-a trimis o scrisoare comisarilor europeni Didier Reynders (justiție) și Johannes Hahn (buget și administrație) pentru a anunța că Parchetul European este pregătit să-și înceapă activitatea la 1 iunie, potrivit EURACTIV.com.

Până în prezent au fost selectați 10 dintre cei 40 de procurori europeni adjuncți, în timp ce pentru ceilalți procedurile sunt în desfășurare.

EPPO ar fi trebuit să fie operațional la sfârșitul anului 2020, dar procedurile de selecție a procurorilor au fost întârziate.

Parchetul European este o instituție independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală și aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi corupția sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro. Lista infracțiunilor se va putea extinde în viitor pentru a include, de exemplu, faptele de terorism.