Victor Ponta susține că în Parlamentul European s-ar duce în mod normal în Grupul Socialist, dar nu vrea la masă cu "echipa lui Dragnea".

Fostul premier a declarat joi, la Adevărul Live, că își va prelua mandatul de europarlamentar doar pentru a negocia grupul politic din PE în care să intre Pro România. El a mai spus că și Mihai Tudose, aflat pe locul trei pe listă, ar avea mai degrabă treabă în România, decât la Bruxelles.

Întrebat dacă s-ar duce la socialiști, Ponta a spus că "în mod normal, da".

"Dar nu mă așez la masă cu țara lui Dragnea și cu echipa lui Dragnea", a spus Victor Ponta, care a reiterat faptul că nu se întoarce în PSD.

În campania pentru europarlamentare, socialiștii europeni au înghețat relațiile cu PSD, urmare a atacurilor la adresa independenței Justiției. E greu însă de crezut să S&D va renunța la cele opt mandate aduse de PSD - 9, în cazul Brexit.

PRO România, partidul fondat de Victor Ponta, apare ca membru pe pagina Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), asociere care a atras deja oprobriul unor lideri socialiști, potrivit EurActiv.com.

Victor Ponta neagă apropierea de conservatori.

"Pro România a primit o invitație oficială de la Udo Bullmann pentru a se alătura S&D (Grupul social-democraților din Parlamentul European - n.r.). Comisarul Corina Crețu și Mihai Tudose (fost premier al României - n.r.) sunt social-democrați și aparțin familiei S&D”, a spus Ponta pentru EurActiv.com.

"Singura noastră dezamăgire este lipsa de curaj a S&D în a lua o decizie privind îndepătarea PSD de valorile democratice și socialiste”, a adăugat fostul lider al PSD.

Dacă nu va lua locul PSD în familia socialiștilor, Pro România s-ar putea orienta către noul grup de centru pe care l-ar putea înființa partidul președintelui francez Emmanuel Macron, împreună cu unele formațiuni liberale. "Există deja contacte oficiale”, a declarat o sursă din Pro România pentru EurActiv.com.