Președintele Rumen Radev a declarat că Sofia poartă discuții cu premierul olandez Mark Rutte și cu cancelarul austriac Karl Nehammer, precum și cu CE și Consiliul European privind aderarea la Schengen, scrie cotidianul bulgar Darik.

Președintele Rumen Radev a declarat că Bulgaria nu a renunțat la Planul pentru o tranziție justă. "În octombrie, dacă respectăm legislația, țara noastră se poate alătura Schengen", a comentat șeful statului și a adăugat că sunt în desfășurare discuții cu premierul olandez, Mark Rutte, cu cancelarul austriac Karl Nehammer, Comisia Europeană și Consiliul European.

Referitor la decizia Macedoniei de Nord de a radia din Registrul Central Clubul bulgar "Ivan Mihailov" din Bitola, șeful statului a comentat că aceasta este o expresie a neputinței și panicii.

"Macedonia de Nord trebuie să recunoască în sfârșit că există bulgari macedoneni și o prezență bulgară în Macedonia de Nord nu de acum, ci de secole - de 1.300 de ani. Iar radierea numelor cluburilor bulgare nu va șterge determinarea Bulgariei și a partenerilor noștri europeni. Republica Macedonia de Nord trebuie să includă bulgarii în Constituția sa", a susținut președintele Radev. 

Sursa: RADOR