Raportul misiunii voluntare de evaluare privind aderarea la Schengen care urmează să fie prezentat miercuri la Bruxelles este unul "foarte pozitiv" pentru România, au declarat marți surse guvernamentale, relatează Agerpres.

Olanda nu a trimis experți la misiunea voluntară, susținând că nu a cuprins mai multe domenii.

România a propus Olandei o misiune separată suplimentară. Potrivit surselor citate, Olanda nu a răspuns până în prezent acestei invitații.

Ministrul de interne Lucian Bode a convenit cu omologul său olandez o vizită la Haga, urmând să fie stabilită data când va avea loc.

Sursele citate au precizat că referirea la crima organizată din rezoluția adoptată de Parlamentul de la Haga cu privire la Schengen se referă la Bulgaria, notează Agerpres.

Și ministrul interimar al afacerilor interne din Bulgaria, Ivan Demerdjiev, a declarat săptămâna trecută că Sofia s-a descurcat "excelent".

"Consider că, după o astfel de evaluare, Olanda nu va avea argumente serioase împotriva admiterii Bulgariei. Cred că obiectivul pe care ni l-am propus ca Bulgaria să fie primită ca membru cu drepturi depline în Spațiul Schengen va fi atins", a subliniat ministrul bulgar de interne, relatează Darik.