Liderii grupurilor PPE și S&D din Parlamentul European, Manfred Weber și Iratxe Perez Garcia, găsesc explicații pentru coaliția de la București, între două partide care s-au ”războit” până acum câteva săptămâni.

Întrebat ce crede despre acordul PNL și PSD de a forma un nou guvern de coaliție la București în contextul criticilor reciproce foarte aspre care au fost exprimate în ultimii ani în Parlamentul European între cele două părți și la care a luat el însuși parte în multe ocazii când social-democrații români erau la putere, Manfred Weber a răspuns: "În România avem nevoie de stabilitate, având în minte situația legată de COVID-19 și impactul economic al Fondului de redresare. De aceea este bine dacă parlamentul poate cădea de acord asupra unui guvern care poate implementa lucruri și duce România înainte”, scrie Agerpres.

"Am încredere deplină în colegii noștri de acolo, în partidul nostru de acolo, în noul președinte (liberal, Florin Cîțu - n.r.) și în președintele țării, că sunt angajați în reformarea României, în a o duce într-o direcție europeană. Există acolo un angajament clar”, a declarat Weber pentru jurnaliști români.

”Ceea ce sperăm acum este ca România să fie capabilă să dea țării stabilitatea de care are atâta nevoie. De aceea sperăm foarte mult că social-democrații români vor putea să contribuie la această stabilitate și să se realizeze progrese în creșterea ratei de vaccinare care este în prezent atât de scăzută", a spus Iratxe Perez Garcia la conferința de presă a grupului S&D de marți.