Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al CE și candidatul socialiștilor pentru a conduce viitoarea Comisie, a declarat pentru Euronews că Laura-Codruța Kovesi e un procuror foarte bun.

"Doamna Kovesi a făcut o treabă excelentă de-a lungul timpului, e un procuror foarte bun", a declarat Frans Timmermans, lăudând curajul fostei șefe a DNA.

Afirmația sa contrastează cu declarațiile făcute luni de Liviu Dragnea, chestionat de jurnaliști în legătură cu candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru postul de procuror-șef european.

"Nu știu ce va face Guvernul, evit să fac comentarii aici pentru că aș vorbi despre dublă măsură. Repet, nefiind Eurovision, nu vreau să vorbesc eu de susținerea României”, a mai spus Dragnea, întrebat ce mandat va primi reprezentantul României la Bruxelles în momentul votului.

Întrebat dacă e un punct în minus pentru Kovesi că e anchetată, Dragnea a replicat: "Eu știu? O fi de laudă să înțeleg”.

Referindu-se la situația din România, Timmermans a declarat că nu trebuie abandonată lupta anticorupție.

"Nu poate exista o amnistie pentru politicienii corupți care au fost condamnați de instanțe", a mai spus prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

"Am fost destul de dur cu românii în această privință", a explicat Timmermans.

PSD nu l-a susținut pe politicianul olandez pentru candidatura la șefia Comisiei Europene din partea socialiștilor, preferându-l pe slovacul Maroš Šefčovič. Acesta s-a retras însă din cursă astfel că desemnarea lui Timmermans la reuniunea PES din 18 octombrie 2018 a fost o simplă formalitate. Deși au fost invitați, PSD nu a trimis pe nimeni la acest eveniment.