Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, desemnat oficial candidatul PES la șefia Executivului European, s-a referit în discursul ținut la Congresul de la Madrid la relația cu PSD și Liviu Dragnea.

Frans Timmermans a povestit că vineri și el și președintele PES, Serghei Stanișev, și liderul Grupului S&D din Parlamentul European, Udo Bullmann, i-au spus lui Liviu Dragnea că, dacă PSD vrea să facă parte din această familie, trebuie să respecte valorile fundamentale ale social-democraților: statul de drept, libertatea presei, lupta anticorupție. Liderul PSD ar fi spus - potrivit lui Timmermans - că va respecta aceste lucruri.

”Liviu, dacă vreți să faceți parte din această familie, trebuie să respectați valorile noastre fundamentale. Iar Liviu a spus că vor face asta. Vom avea discuții pe acest subiect în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest sens. E o linie roșie pentru mișcarea noastră, e o linie roșie pentru Europa”, a declarat Frans Timmermans la Congresul PES de la Madrid.


Discursul lui Timmermans a contrastat puternic cu cel susținut vineri de Liviu Dragnea, care a vorbit de răul produs de dreapta atât în România, cât și în restul Europei.

Președintele PSD nu a fost primit prea bine, eurodeputata Ana Gomes huiduindu-l la finalul discursului de vineri seara. 

”Afară cu corupții! Nu vrem corupție și corupți în PES și în S&D”, a strigat din sală Ana Gomes către Liviu Dragnea, potrivit Libertatea.