Candidatul dreptei proeuropene, liderul PPDA Andrei Năstase, a învins în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar de Chișinău. El s-a confruntat cu unul dintre cei mai gălăgioși fruntași socialiști, Ion Ceban, sprijint de mai multe partide.

Năstase a obținut 52,57% din voturi, iar contracandidatul său, Ion Ceban - 47,43%. Ceban si-a felicitat oponentul și a spus că-l va aștepta zi de zi la Primărie, începând cu ora 8.00, în calitate de consilier municipal. „Voi fi în continuare în Consiliul Municipal Chișinău și suntem gata să discutăm, să suținem orice proiect economic și social”, a spus Ceban.

Candidatul învins al socialiștilor, pro-rusul Ion Ceban / FOTO: Report.md

Andrei Năstase a promis că va fi „primarul tuturor”: „Le mulțumesc celor care au pus umărul la victoria noastră. Am obținut o victorie importantă pentru Chișinău și pentru Republica Moldova”.

Potrivit lui, „rezultatele acestor alegeri pun bazele unei alianțe solide a forțelor proeuropene, antioligarhice în perspectiva alegerilor parlamentare” din toamnă. „Trebuie să venim cu cea mai bună oferă și la alegerile parlamentare, să facem o figură frumoasă și să dăm o lovitură decisivă”, a declarat Năstase după afișarea rezultatelor alegerilor.

Despre reacția lui Igor Dodon, dar și reacțiile altor lideri politici din Republica Moldova puteți citi în articolul colegilor de la Report.md.