Președintele a declarat că autoritățile române vor fi extrem de atente la turul II al prezidențialelor de la Chișinău pentru a se asigura că viitorul Moldovei e decis ”exclusiv” de votul cetățenilor, în alegeri libere de orice interferențe nedorite.

”M-am bucurat să văd în primul tur al alegerilor prezidențiale din R. Moldova un vot în favoarea Maiei Sandu, care este un vot în favoarea unei evoluții democratice ireversibile a R. Moldova, pe care România a susținut-o permanent”, a declarat marți seara Klaus Iohannis, înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale de la Chișinău, care va avea loc duminică.

Drumul spre Europa e un drum al progresului, ”cu reforme curajoase, în special în domeniul justiției”, a spus Iohannis, adăugând că România va contiua să sprijine R. Moldova în eforturile sale de modernizare.

Șeful statului a reamintit faptul că România a investit ”semnificativ și dezinteresat” în R. Moldova, în infrastructură, proiecte de interconectare, în școli, grădinițe, în folosul direct al cetățenilor și pentru consolidarea democrației.

România va continua să fie un ”partener solid” pentru societatea civilă din R. Moldova în ansamblu său, a mai spus președintele.

Bucureștiul - a avertizat Klaus Iohannis - va fi extrem de atent la desfășurarea scrutinului de duminică pentru a se asigura că viitorul R. Moldova e decis ”exclusiv” de votul cetățenilor în cadrul unor alegeri libere de orice interferențe nedorite. 

Alegeri în Republica Moldova: Igor Dodon și Maia Sandu, în turul doi

Mai mult pe EurActiv »