Președintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a anunțat marți că deputații grupului liberal au înregistrat în parlamentul de la Chișinău un proiect de lege privind Declarația de Unire a Republicii Moldova cu România

„Cunoaștem că peste 100 de localități au semnat Declarația de unire cu România, lumea vrea asta. Noi nu rămânem surzi la solicitările cetățenilor”, a subliniat Mihai Ghimpu într-o conferință de presă la Chișinău, scrie Agora.md.

Potrivit unui material citat de Agerpres, liberalii consideră că unirea Republicii Moldova cu România reprezintă „unica soluție în virtutea adevărului istoric” pentru „evoluția de mai departe a republicii, pentru ca ea să poată să adere la UE și NATO, pentru asigurarea libertății, securității și bunăstării populației din stânga Prutului”, se arată în textul proiectului de lege respectiv.

Pe de altă parte, introducerea limbii române în Constituție nu este agreată de majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, relatează portalul Deschide.md, citând rezultatele unui sondaj IMAS.

Potrivit sondajului, realizat de IMAS la comanda Partidului Democrat (PDM, aflat la guvernare), doar 34% dintre moldoveni aprobă o astfel de inițiativă, iar 63% se pronunță împotrivă.