Maia Sandu a nominalizat-o miercuri premier desemnat pe Natalia Gavriliță, fostul său ministru de finanțe. Totuși, președintele Republicii Moldova pledează în continuare pentru alegeri anticipate.

„Am luat decizia de a o desemna în calitate de premier pe Natalia Gavriliță. Este un om în care am încredere, o profesionistă integră și responsabilă”, a anunțat Maia Sandu, într-o declarație de presă.

„I-am dat sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltare economică și curățarea instituțiilor statului de corupție”, a adăugat președintele Republicii Moldova, care consideră totuși că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale de a ieși din impasul politic actual.

„Sunt onorată că am fost desemnată în calitate de candidat la poziția de Prim-ministru. Voi folosi aptitudinile și competențele mele pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și prosperarea Moldovei. Cred cu tărie că cetățenii merită dreptate și bunăstare și voi veni în fața voastră cu o echipă și un program care pot să scoată țara din criză și să apere interesele cetățenilor”, a scris pe Facebook Natalia Gavriliță.