Rachetele rusești au lovit luni infrastructura energetică din Ucraina și au cauzat oprirea exportului de electricitate către Uniunea Europeană și Republica Moldova, transmite IPN.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, a anunțat că  începând de marți, ora 15:00, Republica Moldova primește integral energie electrică de la MGRES (Centrala termoelectrică de la Cuciurgan).

Acest lucru este posibil deoarece Moldovagaz a alocat suplimentar către MGRES 0,9 milioane de metri cubi de gaz pentru a produce necesarul de energie electrică pentru 24 de ore.

Măsurile vin în contextul în care o parte dintre rachetele rusești au lovit luni infrastructura energetică din Ucraina și au cauzat oprirea exportului de electricitate către Uniunea Europeană și Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit vicepremierului, prioritatea autorităților este să asigure țara pentru următoarea perioadă cu energie electrică la cel mai mic preț posibil în această situație complicată: ”Ieri (luni - n.r.) am avut discuții cu Ucraina, România, Uniunea Europeană ca să găsim împreună o soluție bună pentru moldoveni. Voi continua să informez cetățenii și presa în legătură cu acțiunile noastre”.