Sextuplul campion mondial Lewis Hamilton (Mercedes) s-a declarat șocat că Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, prima etapă a sezonului 2020, se desfășoară, în timp ce coronavirusul se răspândește tot mai mult în lume, informează motorsport.com.

„Sunt foarte, foarte surprins că suntem aici. Cred că este grozav că avem curse, dar pentru mine este șocant că ne aflăm în această cameră. Atât de mulți fani deja aici, azi, și pare că restul lumii reacționează, poate un pic târziu, dar am avăzut deja că Trump a închis granițele SUA pentru Europa.

Vedem că NBA a fost suspendat, dar Formula 1 continuă. L-am văzut pe Jackie Stewart (n.r. - triplu campion mondial, în vârstă de 80 de ani) în formă, sănătos și bine și alții la fel de în vârstă. Deci este o îngrijorare pentru oamenii de aici, este clar o îngrijorare pentru mine. Deci nu, nu mă simt confortabil fiind aici”, a declarat Lewis Hamilton pentru motorsport.com, scrie News.ro.

Întrebat apoi de ce crede că MP Australiei se dispută, deși îngrijorarea privind răspândirea coronavirusului crește, Hamilton a răspuns: "Banul este regele, dar sincer nu știu. Nu cred că ar trebui să evit să-mi spun părerea. Adevărul este că suntem aici și îi îndemn pe toți să fie cât de atenți pot în atingerea ușilor și suprafețelor. Sper că toată lumea are dezinfectant de mâini și sper că fanii își iau măsuri de precauție. Am fost pe aici și am văzut că totul decurge normal, ca într-o zi normală. Așa că sper că fanii vor fi în siguranță și sper că vom trece de acest week-end fără să vedem vreo victimă."

Doi membri ai echipei de Formula 1 Haas și unul de la McLaren au febră și au fost plasați în izolare, miercuri după-amiază, la Melbourne, sub suspiciunea de infectare cu coronavirus. Ulterior, alți doi membrii ai echipei americane au intrat la autoizolare.

UPDATE: Ulterior, McLaren a anunțat că nu va participa la Marele Premiu al Australiei din acest weekend, după ce unul dintre angajații săi a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Zak Brown (CEO-ul echipei britanice) a precizat că era de datoria celor de la McLaren să se retragă din respect atât pentru proprii angajați, dar și pentru echipele adverse din Formula 1, notează HotNews.

Hamilton spunea că organizatorii nu vor anunța rezultatele testelor acestora decât după cursa de duminică. Întrebat dacă Marele Premiu al Australiei ar trebui anulat dacă vreunul dintre teste iese pozitiv, pilotul britanic a răspuns: "Nu eu trebuie să iau decizia. Dar am auzit că rezultatele nu vor veni înainte de cinci zile sau cam așa ceva, ca să vezi coincidență."

Luni, Andrew Westacott, șeful comitetului de organizare al Marelui Premiu al Australiei, prima etapă a ediției 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1, a exclus posibilitatea ca grand prix-ul de la Melbourne să se desfășoare fără spectatori, așa cum au decis autoritățile din Bahrain pentru manșa a doua, din cauza coronavirusului.

Oficialul a vorbit despre un interes foarte mare pentru cursa australiană, așteptându-se la peste 300.000 de spectatori în week-end-ul care urmează.