Reprezentativa de seniori a României își caută propriul drum către meciurile de la Campionatul European, ce vor fi organizate la București. Până atunci, obținerea calificării va depinde într-o măsură importantă (și) de întâlnirea de mâine seară.

Din nefericire, majoritatea opiniilor exprimate, de la experți și până la susținătorii de rând, susțin faptul că evoluțiile naționale noastre nu ating nici pe departe un nivel convingător. Iar, de-acum, vor începe confruntările cu cel mai mare nivel de tensiune, contra națiunilor nordice.

România a obținut o victorie grea în Insulele Feroe, partida fiind salvată (ca rezultat) în ultimele 20 de minute. Jocul naționalei a continuat să sufere în prima repriză, așa cum s-a întâmplat în majoritatea partidelor din actuala campanie. În plus, efortul câștigător s-a lăsat așteptat până spre finalul confruntării. Totuși, pare că selecționerul Cosmin Contra a reușit, încă o dată, să găsească soluțiile corecte de pe bancă. Însă, faptul că mereu este nevoie de așa ceva, în particular, împotriva echipelor mult mai slab cotate, induce tuturor dubii serioase, uitându-ne la ceea ce va urma (pentru a nu mai aduce și accidentările în context).

Norvegia a arătat foarte bine în meciul cu Spania, din care a izbutit să scoată un punct pe deplin meritat pe final. Presiunea vikingilor asupra ibericilor s-a materializat în multe ocazii clare de gol, create la egalitate numerică. În schimb, povestea meciului Furiei Roja din București, s-a schimbat doar după ce naționala noastră a beneficiat de un om în plus. Anterior, spaniolii ar fi putut închide partida fără probleme, încă din prima oră de joc.

Peste toate acestea, trebuie să reamintim că selecționata autohtonă a fost condusă și dominată în Norvegia. Claudiu Keșeru a înscris atunci, în minutul 92, parafând o dublă și o revenire neașteptată a României la Oslo. Punctul obținut acolo poate conta mult, dar, până în prezent, a rămas singurul obținut împotriva contracandidatelor la calificare. Celelalte 12 unități au fost colectate cu Malta și Insulele Feroe.

Bineînțeles, meciurile cu Norvegia și Suedia vor fi jucate pe teren propriu, ceea ce ar trebui să reprezinte un (minim) avantaj. Însă, maniera de joc a adversarilor, alăturată evoluțiilor echpei noastre, nu plasează România în postura favoritei, nici mâine și cu atât mai puțin în duelurile din noiembrie. Un alt rezultat în afara succesului ar urma să complice enorm situația în grupă pentru formația lui Cosmin Contra. Aici, ținem cont că naționalele scandinave mai au de evoluat contra echipelor din urnele valorice inferioare, conform digisport.ro.

Din tribune, copiii vor fi în spatele tricolorilor, care vor avea nevoie de mult sprijin. Dar inspirația și jocul pozitiv (din primul minut) sunt necesare să-și facă loc în tabăra noastră, mai mult decât orice. Până la urmă, gradul de noroc din jocul rezultatelor, care este de altfel recunoscut, are nevoie să fie dublat de evoluții bune în momentele cele mai importante.

Partida dintre România și Norvegia, parte a campaniei de calificare la EURO 2020, se va disputa mâine, de la ora 21 : 45 și va fi transmisă în direct de PRO TV.

Surse:

https://www.digisport.ro/fotbal/echipa-nationala/feroe-romania-0-3-condamnati-sa-batem-suedia-scenariul-complicat-care-ii-duce-pe-tricolori-la-euro-2020-dupa-egalul-spaniei-din-norvegia-739206