Sportul internațional continuă să treacă printr-o perioadă extrem de dificilă, pricinuită de răspândirea rapidă a coronavirusului, în special pe continentul european.

Fotbalul a fost afectat vizibil, până la momentul în care turneul final continental din 2020 a fost oficial reprogramat pentru anul viitor. Concomitent și evoluția circuitelor profesioniste de tenis a fost alterată masiv. Numeroase repere importante au fost îndepărtate din calendar, însă lucrurile nu se vor opri aici. 

În cursul zilei de astăzi, organizatorii competiției de Mare Șlem de la Roland Garros au dispus amânarea turneului parizian, în contextul coronavirusului, până în toamna anului curent. Intervalul scontat pentru o reprogramare se află între 20 septembrie și 4 octombrie.

Potrivit gsp.ro, noua desfășurare a evenimentului tenisistic major din Franța s-ar suprapune cu o serie de alte turnee notabile din ambele circuite. Teoretic, cel de-al doilea Grand Slam al anului s-ar disputa în mijlocul perioadei asiatice a WTA. Aceasta include, în mod normal, competițiile de la Guangzhou, Wuhan și Seoul.

În ceea ce privește turul băieților, Openul Francez ar interfera cu turneele de la Sankt-Petersburg, Metz, Chengdu, Zuhai și Sofia, fără a mai aduce în discuție demonstrativul Laver Cup și întâlnirile din Cupa Davis (programate inițial în datele de 18 și 19 septembrie).             

Conform comunicatului oficial al Federației Franceze de Tenis, preluat și de către DIGI 24, amânarea se tranpune în încercarea de a garanta siguranța tuturor combatanților. În timp ce nimeni nu poate prezice astăzi care va fi situația pe 18 mai (când erau programate să înceapă calificările), măsurile restrictive aflate în vigoare fac imposibilă pregătirea și organizarea competiției la datele pe care le stabilisem inițial, s-a afirmat printre altele în comunicat.

Clipa de față regăsește Sportul alb într-o perioadă de pauză, care nu se va încheia cel puțin până la începutul lunii mai. Ediția 2020 a turneului de la Madrid este următorul eveniment din cadrul WTA care s-ar putea încă desfășura, după un program obișnuit. Cu toate acestea, o nouă competiție etalon a tenisului a fost afectată de pandemia de coronavirus. Încercând o perspectivă diferită, acoperișul arenei Philippe Chatrier nu va găzdui primele sale dueluri înainte de venirea toamnei. 

Ca să mai îndulcim amarul prezentului, e bine să ne reamintim că Simona Halep și-a adjudecat trofeul de pe zgura pariziană în 2018, disputând alte două finale (în 2014 și 2017). Rafael Nadal și Ashleigh Barty sunt în prezent deținătorii titlurilor de la Roland Garros.

Surse:

https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/roland-garros-2020-se-va-juca-intre-20-septembrie-si-4-octombrie-593231.html

https://www.digi24.ro/stiri/sport/tenis/turneul-de-la-roland-garros-amanat-pentru-la-toamna-1277015