Avionul medical care îl transportă pe liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi, aflat în comă, a aterizat sâmbătă dimineața pe aeroportul din Berlin unde urmează să primească îngrijiri medicale.

Avionul privat, care a decolat din orașul siberian Omsk în urma unor tratative lungi și intense, a aterizat la orele locale 08:47 (06:47 GMT) pe aeroportul Tegel, în nord-vestul Berlinului, potrivit site-ului pentru monitorizarea traficului aerian Flightradar24, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Medici germani s-au deplasat vineri la Omsk pentru a-l lua pe Navalnîi, cel mai vehement critic al președintelui rus Vladimir Putin, la cererea soției și susținătorilor săi, care au declarat că spitalul unde era el internat este prost echipat.

Navalnîi a fost adus pe aeroportul din Omsk în ambulanță, iar avionul său și-a luat zborul două ore mai târziu. Potrivit Kirei Iarmîș, purtătoarea de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, la bord se află și soția opozantului rus, Iulia.

Aleksei Navalnîi se deplasa joi de la Tomsk, în Siberia, la Moscova, cu avionul, când i s-a făcut rău. Aparatul a trebuit să aterizeze de urgență la Omsk, în vestul Siberiei. Opozantul a fost internat la spital unde, intrat în comă, a fost plasat la reanimare sub respirație asistată.

Susținătorii săi sunt convinși că Aleksei Navalnîi a fost victima unei "otrăviri intenționate" cu "ceva care i-a fost strecurat în ceai".

Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi ar fi fost otrăvit

Mai mult pe EurActiv »