Bărbatul care a încercat să atace o secție de poliție din Paris, la un an de la atentatele de la Charlie Hebdo, era solicitant de azil în Germania, potrivit unor surse citate de presa germană. Poliția a percheziționat un centru pentru refugiați.

Potrivit Welt am Sonntag, care citează serviciile germane de securitate, bărbatul, asupra căruia s-a găsit o cartelă SIM germană, stătea în centrul pentru refugiați din Recklinghausen, Renania de Nord-Westfalia, unde, în septembrie 2015, a desenat emblema ISIS pe pereți. Surse citate de Spiegel Online susțin că acesta s-ar fi afișat în centru cu un steag ISIS.

De altfel, comportamentul său suspect a atras atenția autorităților germane, dar bărbatul a dispărut fără urmă în decembrie 2015.

Joi, la un an de la atentatele de la Charlie Hebdo, bărbatul a încercat să pătrundă în sediul poliției din cartierul Goutte d'or, unul din cartierele sensibile ale Parisului, și a fost împușcat de forțele de ordine.

Poliția germană a efectuat, sâmbătă, percheziții în centrul din Recklinghausen, dar nu a descoperit dovezi privind alte posibile atacuri. Conform Le Figaro, percheziția a fost făcută urmare a unor informații oferite de autoritățile franceze.

Welt am Sonntag susține că bărbatul s-a înregistrat în Germania sub patru nume diferite și sub trei naționalități diferite: siriană, marocană și georgiană. Solicitarea de azil a fost făcută pe numele Walid Salihi.

Sabra FM, un post privat de radio din Tunisia, a publicat, sâmbătă, pe site un material video în care un cuplu tunisian susține că tănârul este fiul lor. Mama a declarat că fiul său nu a făcut nimic și a acuzat autoritățile franceze că l-au ucis fără motiv. Tatăl lui a precizat că tânărul nu aparținea niciunei grupări extremiste.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că tânărul se numește Tarek Belgacem și este de origine tunisiană. Totodată,  Cazeneuve, a precizat că tânărul a acționat singur.  

Potrivit Journal de Dimanche, preluat de Le Figaro, tânărul ar fi fost în mai multe țări din Europa, printre care Luxemburg, Elveția, Germania și România. El ar fi comis ”furturi mărunte” în unele state europene.

În ceea ce privește informația că ar fi stat într-un centru pentru refugiați din Germania și ar fi solicitat azil, Bernard Cazeneuve nu a confirmat-o, precizând că nu poate da detalii despre o anchetă în curs.