Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat miercuri că îl va sprijini pe Matteo Salvini, președintele Ligii Nordului (extremă-dreapta), în eforturile acestuia de a forma un guvern.

Cele patru partide din coaliția de centru-dreapta au convenit în timpul campaniei electorale ca liderul formațiunii care obține cele mai multe voturi să conducă noul guvern, amintește agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obținut 17% din voturi, devansând formațiunea Forza Italia, a lui Berlusconi, care a obținut numai 14% din voturi.

"Cu respectarea deplină a acordurilor noastre, vom sprijini încercările lui (Matteo) Salvini de a forma un guvern", a declarat Berlusconi pentru Corriere della Sera.

Mișcarea 5 Stele (antisistem) a devenit primul partid al țării, cu peste 31% din voturi. Coaliția formată din Forza Italia a lui Silvio Berlusconi, Liga Nordului (extrema dreaptă), plus două formațiuni mai mici, ar obține circa 37%, mult peste rezultatul obținut de Partidul Democrat (centru-stânga) al lui Matteo Renzi (19%).