Candidatul democrat Joe Biden a câștigat statul Michigan și mai are nevoie de șase electori pentru a ajunge la un număr de 270, necesar pentru a deveni președinte, potrivit FoxNews. Trump acuză fraude și se pregătește de o ”bătălie” în justiție.

Conform proiecțiilor FoxNews, Joe Biden are 264 de electori, iar Donald Trump - 214. Proiecțiile CNN arată 253 de voturi pentru candidatul democrat și 213 pentru actualul președinte.

Numărătoarea nu s-a încheiat încă, în condițiile unui număr foarte mare de voturi prin corespondență.

Donald Trump a câștigat Florida, Texas, Ohio, Kentucky, Kansas, Louisiana, Indiana, Wyoming, West Virginia, South Carolina, Idaho, Alabama, Mississippi, Tennessee, Oklahoma, Arkansas, Utah, South Dakota, North Dakota, Missouri, Nebraska, Iowa și Montana.

Joe Biden a obținut cele mai multe voturi în Michigan, Wisconsin, Maine, Arizona, Hawaii, Minnesota, Colorado, New Mexico, California, New Hampshire, Oregon, Vermont, Virginia, Washington, Rhode Island, New York, New Jersey, Massachusetts, Maryland, Illinois, Delaware și Connecticut, precum și în  District of Columbia.

În cinci state mai sunt milioane de voturi de numărat: Alaska, Nevada, Pennsylvania, Georgia și North Carolina.

În Alaska (3 electori), Pennsylvania (20), Georgia 16) și North Carolina (15) conduce Donald Trump, dar în ultimele trei state diferența e foarte mică. Biden are doar un procent în plus în Nevada.

Trump amenință că se duce la Curtea Supremă, acuzând fraude, în special la voturile prin corespondență. Acestea sunt în general favorabile contracandidatului său.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a anunțat joi că a prezentat judecătorilor din statul Nevada o plângere prin care solicită suspendarea numărării voturilor, susținând că acelea care se numără acum sunt ”voturi ilegale”, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Membrii campaniei republicane susțin că dețin probe, conform cărora circa 10.000 de alegători care nu mai au reședința în Nevada au votat în acest stat, o cifră care depășește marja cu care Biden îl devansează pe Trump. Mai mult, republicanii susțin că în Nevada au fost contabilizate voturi ale unor persoane decedate.