Președintele Comisiei pentru securitate națională din Parlamentul ungar vrea să-i trimită o scrisoare lui George Soros pentru a-i cere informații despre așa-zisul plan privind refugiații.O membră a CSM e deranjată de întâlnirile lui Soros cu Juncker.

Zsolt Molnar, deputat al Partidului Socialist Ungar (de opoziție) a precizat că va face public răspunsul primit de la Soros, informează MTI, preluată de Agerpres. Anunțul său a survenit după ce deputați ai coaliției guvernamentale Fidesz - KDNP (creștin-democrat) au plecat de la o reuniune a comisiei pentru securitate națională în semn de protest față de prezența deputatei Bernadett Szel, copreședintă a partidului de opoziție LMP (Politica altfel, ecologist), argumentând că aceasta și formațiunea ei servesc interesele lui Soros.

Din cauza plecării lor, ședința comisiei a rămas fără cvorum.

Vicepreședintele Comisiei pentru securitate din partea Fidesz, Szilard Nemeth, a subliniat că Zsolt Molnar nu s-a consultat cu el în legătură cu planul de a-i scrie lui Soros, gest prin care, a afirmat el, Molnar și-ar depăși atribuțiile.

În urmă cu două săptămâni, președintele socialist al comisiei pentru securitate națională din parlamentul ungar i-a cerut premierului Viktor Orban să se prezinte în fața acestei comisii cu dovezi că "planul Soros" invocat în repetate rânduri de guvernul pe care îl conduce există într-adevăr.

El a declarat într-o conferință de presă că, dacă Orban nu va putea dovedi existența unui astfel de plan asociat cu miliardarul american, formațiunile de la guvernare nu ar trebui să se prezinte la alegerile legislative din primăvară pentru că "au livrat publicului ungar minciuni evidente".

Molnar a insistat că nu există un "plan Soros" și că acesta a fost "inventat de mașinăria de PR a (formațiunii guvernamentale) Fidesz pentru a-i induce pe oameni în eroare și a le distrage atenția de la situația reală a țării".

Scrisoare din România

Gabriela Baltag, membru al Consiliului Superior al Magistraturii a transmis românilor și celor la Bruxelles o scrisoare prin intermediul revistei Q Magazine, în care denunță întâlnirile dintre președintele CE, Jean-Claude Juncker, și George Soros.

”ROMÂNIE IUBITĂ, 
Sunt aproape cinci decenii de când trăiesc cu emoție, în fiecare an, ziua unirii Principatelor. Istoria s-a scris pentru totdeauna în inima copilului de altădată, a rămas acolo cu speranța că, într-o zi, pentru fiecare român, Unirea Mică va dovedi poate că a fost temelia istoriei, consolidată mai târziu, la începutul secolului XX.Nimic din toate câte au fost nu mai sunt întocmai.  Românii au uitat pașii horei care le strângea mâinile cândva; Moș Ion Roată nu mai umblă prin târguri, fiindcă niciun domnitor nu mai coboară, nici măcar nedeghizat, să surprindă cu adevărat realitatea.

Care să fie oare mobilul dezinformărilor care nu mai contenesc, în ultimul timp, în ceea ce privește așteptata reformă a legilor justiției? Ascult, în fiecare zi, cu o nedisimulată uimire, ,,teoriile” și ,,argumentele” care vin să ne zugrăvească ,,răul” ce se va pogorî peste acest popor fiindcă îndrăznește să spere că nu va mai avea niciodată judecători, ,,parteneri de nădejde” ai cuiva, judecători despre care să nu mai poată mărturisi nimeni, nici chiar cel mai important om în stat, că  ar fi ,,ai săi”, că în orice sală de judecată egalitatea de șanse între acuzare și apărare va deveni sfântă, precum Biblia, că, într-un viitor nu prea îndepărtat, vor exista toate  garanțiile ca independența justiției, la nivel reprezentativ, să fie asigurată numai de aceia care beneficiază pe deplin de prerogativele de independență.

Cine este în zilele acestea la capătul lucrurilor pline de neadevăr, rostite fără nicio rezervă, care împânzesc majoritatea canalelor de comunicare, încercând să îngenuncheze o societate încă visătoare, care îndrăznește să mai creadă că poate să stea la masă cu Marile Puteri, așa cum se întâmpla altădată, în vremurile pentru care termenul ,,democrație” nu era deloc consacrat!?

Claude Junker și George Soros se văd frecvent. În ultimii ani s-au văzut de cel puțin patru ori. Aceasta este întâlnirea din 30 aprilie 2017. Ultima dată s-au văzut cu o lună și jumătate în urmă când unul din subiectele principale ale discuțiilor a fost justiția din România”.