Cancelarul german Angela Merkel a fost testată luni negativ. Ea a făcut testul după ce s-a întâlnit cu un doctor infectat cu COVID-19. Germania a început să primească pacienți din Italia și Franța.

Merkel a intrat în carantină duminică. Ea va mai face și alte teste, potrivit Deutsche Welle.

Germania a început să accepte pacienți infectați cu COVID-19 din Italia și Franța. Saxonia a primit șase pacienți aflați la terapie intensivă din Italia în spitale din Leipzig și Dresda. "Mulțumesc vecinilor noștri europeni. Solidaritatea europeană salvează vieți”, a scris președintele Emmanuel Macron pe Twitter.

În Germania, numărul persoanelor decedate a depășit 100.

Guvernul a aprobat un pachet în valoare de 156 de miliarde de euro pentru a ajuta afacerilor afectate de criza noului coronavirus. Experții estimează că oprirea parțială a activității companiilor ar putea costa economia germană aproape 500 de miliarde de euro.

De asemenea, Guvernul german vrea să ofere sprijin financiar spitalelor, în vederea dublării numărului de paturi la terapie intensivă.

 


 

Organizația Mondială a Sănătății: Pandemia noului coronavirus accelerează.

Marea Britanie: Numărul deceselor a ajuns la 335, după ce 46 de britanici au murit în ultimele 24 de ore. Aceștia aveau între 47 și 105 ani, toți cu diverse probleme de sănătate. 

7.563 de pensionari din sistemul medical au răspuns apelului Guvernului și se vor întoarce la muncă pe perioada pandemiei. 

Franța: Alți doi doctori infectați cu COVID-19 au murit: un ginecolog în vârstă de 66 de ani și un medic generalist de 60 de ani. 16.937 de francezi au fost infectați, 676 au murit, iar 2.207 sunt recuperați.


Grecia: Autoritățile au suspendat toate zborurile din Marea Britanie și aproape toate cursele aeriene, rutiere sau maritime din Turcia, până pe 15 aprilie. Anterior, autoritățile de la Atena suspendaseră zborurile din Italia, Spania and statele non-UE. Numărul persoanelor infectate e relativ mic - 624, dar 17 au decedat.  

Italia: Spitalul Oglio Po din Milano a anunțat că 25 din cei 90 de doctori au contractat noul coronavirus. O cincime din personalul unității a fost testată pozitiv. 

R. Moldova: Încă 15 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Moldova, numărul total ajugând la 109, relatează Agora.md. 

Republica Moldova ar putea implica Armata în acțiunile de combatere a noului tip de coronavirus, a anunțat președintele Igor Dodon. Protocoalele necesare au fost definitivate, dar încă nu e necesară aplicarea acestor documente, a mai spus Dodon. 

Letonia: Nouă din cei 13 membri ai Cabinetului condus de Krisjanis Karins se află în auto-izonare, după ce au contractat noul coronavirus. 180 de persoane au fost infectate în întreaga țară, fără niciun deces. 

Hong Kong: Începând de miercuri, turiștii nu vor mai putea intra în Hong Kong, decizie luată după o creștere a numărului de persoane infectate. 318 persoane au contractat noul coronavirus și patru au murit.

Japonia: Cresc presiunile pentru amânarea Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo. Organizatorii au precizat că amânarea competiției va fi discutată în următoarele săptămâni.

Coreea de Sud: 64 de cazuri noi au fost confirmate, cele mai puține înregistrate până acum într-o zi.