Spania a depășit China la numărul deceselor din cauza COVID-19. Doar Italia are un număr mai mare de morți de la declanșarea pandemiei.

Autoritățile de la Madrid au anunțat miercuri dimineața că numărul deceselor a ajuns la 3.434, relatează Euronews.

În China, 3.285 persoane și-au pierdut viața până acum.

Italia rămâne cea mai afectată țară din lume cu 7.503 de morți. Miercuri au fost raportate 683 de noi decese, în scădere față de 743 în ziua precedentă.

Numărul de cazuri noi consemnate în ultimele 24 de ore în Italia a fost de 5.210 (față de 5.249 marți), ducând totalul infectărilor cu noul coronavirus la 74.386.

SUA este pe locul trei ca număr de cazuri, cu peste 60.650, potrivit statisticilor disponibile la această oră, care arată aproape 5.800 de infectări raportate numai miercuri. În SUA, au murit 827 persoane din cauza COVID-19.  

Iranul a depășit bariera de 2.000 de decese (2.077), înregistrând în ultimele 24 de ore 143 de victime. Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus este de 27.017 de cazuri, a anunțat Ministerul sănătății.

 

R. Moldova: Bilanțul îmbolnăvirilor a urcat la 149, 20 dintre pacienții infectați cu COVID-19 sunt în stare gravă.

Consiliul Audiovizualului de la Chișinău a profitat de starea de urgență pentru a pune ”botniță” jurnaliștilor. 

Consiliul Audiovizualului (CA) a emis o dispoziție care trebuie executată imediat de toți subiecții Codului serviciilor media audiovizuale. Potrivit CA, presa trebuie să prezinte obligatoriu poziția oficială ”a autorităților publice competente” atunci când dă pe post subiecte despre COVID-19, „acestea fiind cele mai avizate și mai competente în materia respectivă”. În plus, pe durata stării de urgență, prezentatorii, moderatorii și redactorii sunt obligați să renunțe la propria opinie, iar ”unicele surse sigure, veridice, imparțiale și echilibrate” sunt doar autoritățile, relatează Agora.md.

Deși starea de urgență a fost instituită până pe 15 mai, Guvernul R. Moldova continuă pregătirile pentru Ziua Victoriei, sărbătorită la 9 mai. Cabinetul de miniștri a aprobat instituirea medaliei comemorative ”75 de ani de la victoria în cel de-Al Doilea Război Mondial”, astfel că Ministerul apărării va primi 157 de mii de lei la rectificarea bugetară.