Unul dintre ei este suspectat că este agent al serviciilor secrete chineze, iar doi că au încălcat Legea germană a comerțului exterior.

Luni dimineața, Parchetul Federal a arestat un bărbat din Bad Homburg și un cuplu din Düsseldorf, scrie Spiegel Online.

La scurt timp după vizita cancelarului Olaf Scholz (SPD) în China, procurorul general federal Jens Rommel a arestat trei suspecți de spionaj, bănuiți că ar fi transmis informații despre tehnologii militare serviciului secret chinez.

Anchetatorii au arestat un bărbat de 59 de ani din Bad Homburg și un cuplu din Düsseldorf la primele ore ale dimineții din cauza suspiciunii puternice de "activitate secretă a unui agent al serviciilor” și de încălcarea Legii privind comerțul exterior.

Potrivit procurorului Rommel, principalul suspect Thomas R., în vârstă de 59 de ani, ar fi fost în contact cu un angajat al serviciului secret chinez MSS și ar fi obținut date despre "tehnologii inovatoare care ar putea fi utilizate militar” în Germania.

El ar fi apelat la ajutorul cuplului Herwig (72) și Ina F. (58), care conduceau o companie în Düsseldorf.

Anchetatorii cred că firma a servit "ca mijloc de stabilire a contactului și a colaborării” cu oameni de știință și cercetătorii germani. Printre altele, a existat un "acord de cooperare" cu o universitate germană.

Potrivit Procuraturii Federale, informațiile transmise ofițerului chinez de informații erau, printre altele, despre piese de mașini moderne care ar putea fi folosite pentru motoarele puternice ale navelor - de exemplu, la navele de luptă. Se pare că acuzații au procurat un laser special, care a fost exportat în China fără autorizație.