În urma presiunii publice din cauza vacanței sale după inundațiile din Valea Ahr, ministra familiei Anne Spiegel (Verzi) și-a dat luni demisia.

Copreședintele Verzilor Omid Nouripour a declarat că ea nu a provocat daune de imagine partidului, notează Die Welt.

Anne Spiegel era ministră a mediului în landul Rheinland-Pfalz, când și-a luat o vacanță de patru săptămâni după inundațiile devastatoare din Valea Ahr, din vara anului 2021.

Peste 180 de persoane au murit în urma inundațiilor și numeroase case au fost distruse. Pagubele au fost estimate la circa 53 de miliarde de euro.

Publicația Bild am Sonntag a dezvăluit că Spiegel și-a luat concediu și a plecat în Franța la 10 zile după dezastrul ce a lovit vestul Germaniei.

Guvernul din landul Rheinland-Pfalz a confirmat informația, dar a susținut că Spiegel a fost disponibilă telefonic pe toată durata concediului. Anne Spiegel a spus același lucru și a mai susținut că a participat online la toate ședințele guvernului local, fapt ce s-a dovedit a nu fi adevărat. 

Spiegel și-a cerut scuze pentru greșeala făcută.

Săptămâna trecută, Ursula Heinen-Esser (CDU), ministra mediului din Renania de Nord-Vestfalia, un alt land puternic afectat de inundațiile de anul trecut, a demisionat după ce s-a aflat că și-a întrerupt doar pentru scurt timp vacanța din Mallorca în timpul inundațiilor.