Președintele Vladimir Putin s-a întâlnit luni cu miniștrii apărării și de externe. Serghei Lavrov i-a propus liderului de la Kremlin să continue pe calea diplomatică pentru a obține garanții de securitate din partea Occidentului.

Ministrul de externe Serghei Lavrov i-a spus președintelui Vladimir Putin că SUA au înaintat propuneri concrete la garanțiile de securitate cerute de Moscova, dar răspunsurile primite de la NATO și UE nu sunt satisfăcătoare.

Cu toate acestea „există întotdeauna o șansă” de a ajunge la un acord de securitate cu Occidentul, a spus Lavrov, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă stat.

În timpul discuției atent regizate, președintele rus îl întreabă pe Lavrov: „Există vreo șansă de a ajunge la un acord cu partenerii noștri pe probleme cheie sau este o încercare de a ne trage într-un proces de negociere fără sfârșit?”, relatează BBC Online.

Lavrov răspunde că „posibilitățile sunt departe de a fi epuizate. Cu siguranță nu ar trebui să continue la infinit, dar aș sugera să le continuăm și să le intensificăm”.

El i-a reamintit lui Putin că mâine ajunge la Moscova și cancelarul german Olaf Scholz. Acesta s-a aflat astăzi la Kiev. Același traseu va avea și șeful diplomației italiene, Luigi Di Maio - marți la Kiev, miercuri la Moscova.

Ministrul apărării, Serghei Șoigu, l-a informat astăzi pe Putin că exercițiile militare ale Rusiei în Belarus se apropie de sfârșit.

Moscova a promis luna trecută că trupele sale vor părăsi Belarus imediat după încheierea exercițiilor, iar ambasadorul său în Marea Britanie, Andrey Kelin, a reiterat această promisiune în timpul unui interviu acordat BBC săptămâna trecută.