Manfred Weber, candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, a declarat într-un interviu că premierul ungar trebuie să renunțe la retorica anti-europeană dacă vrea ca formațiunea sa, Fidesz, să rămână în Partidul Popular European (PPE).

Într-un interviu acordat cotidianului Bild, politicianul german a declarat că vrea să facă o ultimă încercare de a-l păstra pe premierul ungar în familia europeană a popularilor, relatează Reuters.

Declarația sa vine în contextul în care pe 20 martie, la cererea a 12 partide membre PPE, se va discuta posibila excludere a Fidesz.

"Victor Orban trebuie să încheie imediat și definitiv campaniile anti-Bruxelles", a declarat Weber pentru Bild, adăugând că premierul ungar trebuie să-și ceară scuze celorlalte partide din PPE și să permită Universității Central-Europene să-și continue activitatea.

Relațiile dintre Fidesz și mai multe formațiuni din PPE s-au deteriorat și mai mult în ultimele zile, după ce Ungaria a demarat o campanie eurosceptică, în care Jean-Claude Juncker apare pe afișe alături de George Soros.