Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu anunță că Ingeborg Gräßle (PPE), Judith Sargentini (Verzi) și Claude Moraes (S&D) vor reprezenta Parlamentul European în negocierile cu Consiliul privind șefia Parchetului European.

"Sunt bucuros să anunț că propunerea mea a fost acceptată de Conferința președinților. Echipa de negocieri cu Consiliul pentru poziția de procuror șef al Parchetului European va fi formată din trei persoane: Claude Moraes (S&D, Marea Britanie), președintele Comisiei LIBE, Ingeborg Gräßle (PPE, Germania), președinta Comisiei CONT și Judith Sargentini (Verzi, Olanda), vicepreședinte al Comisiei LIBE", a scris joi, pe Facebook, eurodeputatul român Marian-Jean Marinescu, cel care a reprezentat PPE în Conferința președinților de joi dimineața.

În urma audierilor susținute de cei trei candidați pentru șefia Parchetului European în fața  comisiilor reunite CONT și LIBE, Laura Codruța Kovesi a primit cele mai multe voturi. De partea cealaltă, în urma unui vot orientativ, Consiliul l-a preferat pe candidatul francez, Jean – Francois Bohnert.