Moscova a decis expulzarea a unui număr egal de diplomați britanici, dar și măsuri suplimentare. Cei 23 de britanici de la ambasadă vor fi declarați persona non-gratae. Răspunsul vine după ce Londra a decis expulzarea a 23 de diplomați ruși.

Rusia a răspuns cu aceeași monedă în scandalul diplomatic cu Marea Britanie. După ce Londra a expulzat 23 de diplomați ruși, Moscova a decis expulzarea unui număr egal de diplomați britanici.

În plus, Rusia a decis să închidă British Council și să retragă Londrei permisiunea de a deschide un consulat general la Sankt Petersburg, a anunțat ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Scandalul diplomatic a izbucnit în urma otrăvirii fostului spion rus Sergei Skripal și a fiicei acesteia cu un gaz neurotoxic produs doar în Rusia.

SUA și trei dintre cele mai puternice state din Europa au adoptat o declarație comună împotriva Rusiei, pe care o consideră vinovată de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia. Rusia neagă implicarea.

Și NATO consideră Rusia responsabilă de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia. Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se va întâlni luni, la Bruxelles, cu ministrul de externe britanic Boris Johnson pentru a discuta despre atacul cu agent neurotoxic asupra fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia.