Procurorii federali americani i-au acuzat pe Steve Bannon și pe alte trei persoane că au fraudat sute de mii de dolari donați pentru a construi un zid la frontiera cu Mexic, relatează CNN.

Bannon, fost consilier al președintelui Trump, a fost arestat, potrivit unui purtător de cuvânt al Biroului Procurorului Districtului de Sud din New York.

Biroul precizează că Bannon și alte trei persoane au fost arestați pentru fraudarea a sute de mii de dolari, donați în urma campaniei online de strângere de fonduri "Construim zidul". În total, au fost strânși peste 25 milioane de dolari.

Procurorul Audrey Strauss a declarat că banii strânși pentru a construi un zid au fost folosiți pentru a finanța "stilul de viață luxos" al lui Brian Kolfage, veteran al US Air Force și fondator al organizației "Construim un zid", care a început construcția unui zid din fonduri private la frontiera SUA cu Mexic.Totodată, Bannon ar fi folosit o parte din bani "pentru cheltuieli personale".

Steve Bannon a pledat nevinovat.

Potrivit New York Times, fostul consilier prezidențial a fost arestat pe un iaht în valoare de 35 milioane de dolari deținut de către miliardarul chinez Guo Wengui.

Bannon poate fi eliberat în schimbul unei cauțiuni de cinci milioane de dolari.

Steve Bannon s-a alăturat echipei de campanie a candidatului republican Donald Trump în 2016. După ce a câștigat alegerile, Trump l-a numit pe fostul director al site-ului conservator Breitbart News în funcția de strateg-șef la Casa Albă.

Colaborarea lui Bannon cu președintele Donald Trump s-a încheiat în 2017 în condiții nu tocmai prietenoase.

Bannon a încercat să grupeze mișcările naționaliste și extremiste din Europa în contextul alegerilor europarlamentare de anul trecut.