Serghii Șefir, principalul consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a fost vizat miercuri de o tentativă de asasinat, persoane necunoscute deschizând focul asupra mașinii care îl transporta.

"Mașina a fost atinsă de mai mult de zece gloanțe. Șoferul a fost rănit", a indicat poliția ucraineană pe Facebook, adăugând că o operațiune specială este în curs de de desfășurare pentru capturarea atacatorilor, fiind activat planul "Sirena" pentru situații de urgență, relatează Agerpres, citând agenții internaționale de presă.

Potrivit unui responsabil al Ministerului de Interne, Anton Gherașcenko, șoferul, a fost "grav rănit" de tirurile trase "dintr-o pădure, din arme automate, în timp ce mașina era în mișcare".

El nu a spus nimic despre starea lui Șefir, dar potrivit unui responsabil al majorității prezidențiale din Rada Supremă (parlamentul unicameral), David Aramahia, acesta "este în viață și nevătămat", chiar dacă în "stare de șoc.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 10:00 (07:00 GMT) în apropiere de localitatea Lesniki, în regiunea capitalei Kiev.

”Cine este în spatele acestui incident, sincer, nu știu. Cine sunt puterile implicate? Ar putea fi puteri interne, poate externe, a spus președintele Zelenski, într-o declarație televizată.