Președintele german Frank-Walter Steinmeier a vorbit joi la telefon cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. O purtătoare de cuvânt a președintelui german a declarat că neînțelegerile din trecut au fost înlăturate.

Steinmeier l-a asigurat pe Zelenski de „solidaritatea, respectul și sprijinul pentru lupta curajoasă a poporului ucrainean împotriva agresorului rus”.

Ambii președinți au descris discuțiile ca fiind „foarte importante” și „foarte bune”.

Potrivit Frankfurter Algemeine Zeitung, surse apropiate discuției au precizat că Zelenski i-a invitat pe Steinmeier și pe cancelarul Olaf Scholz la Kiev.

Luna trecută, vizita președintelui german în Ucraina nu s-a putut concretiza din cauza refuzului autorităților de la Kiev.

Steinmeier a vrut să viziteze capitala Ucrainei împreună cu președinții Poloniei și ai statelor baltice, dar vizita i-a fost refuzată în ultimul moment, spre iritarea Berlinului. Din cauza acestui afront, cancelarul Olaf Scholz (SPD) a declarat că nu vrea deocamdată să călătorească la Kiev.

Și șefa diplomației germane Annalena Baerbock urmează să călătorească la Kiev în scurt timp. Anunțul a fost făcut de cancelarul Olaf Scholz joi seară, în cadrul unei conferințe de presă.