Mai multe explozii au avut loc la biserici catolice, hoteluri și în alte zone din zona capitalei statului Sri Lanka, Colombo, provocând sute de victime în ceea ce pare a fi opera unui grup terorist.

UPDATE: Potrivit poliției, 207 persoane au murit în exploziile produse, iar 450 de persoane au fost rănite.

Oficiali guvernamentali au spus că au fost arestate șapte persoane în legătură cu atacurile, care par să fie rezultatul unor atacuri sinucigașe ale unui grup.

Și membri ai forțelor de ordine au fost uciși într-o explozie dintr-un complex de apartamente, în timp ce urmăreau presupuși atacatori.

++++

Cel puțin 64 de oameni au murit chiar în capitală, unde au fost lovite de explozii trei hoteluri și o biserică, alți 67 de oameni au murit în atacul de la o biserică din Negombo, la nord de Colombo, iar alți 25 la o altă biserică în Batticaloa, în estul statului insular, scrie Agerpres.

Premierul srilankez Ranil Wickremesinghe a criticat duminică „atacurile lașe” care au avut loc mai devreme în mai multe hoteluri și restaurante.

„Condamn cu fermitate atacurile lașe de azi împotriva poporului nostru. Îi chem pe toți srilankezii să rămână uniți și puternici în acest moment tragic”, a scris premierul pe contul său oficial de pe rețeaua Twitter, dând asigurări că guvernul ia măsuri „imediate pentru a controla situația”.

Încă o explozie produsă duminică după amiaza la un hotel dintr-o suburbie a capitalei Colombo s-a soldat cu doi morți, a anunțat ulterior poliția.

Responsabili din spitale citați de dpa au afirmat că 185 de oameni, dintre care 12 străini și-au pierdut viața în explozii, iar alți 400 au fost răniți.

Peste 50 morți au fost înregistrați la biserica Sf. Sebastian din Katuwapitiya, la nord de Colombo, conform unui responsabil al poliției citat de Reuters, alți 25 la o biserică din Batticaloa, la est, iar un număr neprecizat de victime au fost înregistrate la biserica Sf. Anton din capitală. Hotelurile afectate de deflagrații sunt Shangri-La Colombo, Kingsbury Hotel și Cinnamon Grand Colombo.