Au fost confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un număr de nouă noi cazuri în București, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Alte trei cazuri noi se înregistrază în Arad, Hunedoara și Reșița.

UPDATE 20:50 A fost confirmat și cazul numărul 29 de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie din București, în vârstă de 47 de ani.

20:00 Autoritățile anunță încă 3 cazuri de îmbolnăvire, astfel că numărul total la nivel național a ajuns la 28 de cazuri.

Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s- a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla in carantina in Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive.

19:30 O suspiciune de infecție cu coronavirus a apărut marți la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, cel mai mare spital de boli pulmonare din România, iar testul este în acest moment în lucru, a anunțat managerul spitalului, medicul Beatrice Mahler, fără a face alte precizări. Surse din spital au declarat, pentru HotNews.ro, că este vorba despre un medic rezident care a găzduit, acasă, un cetățean italian.

Medicul rezident a fost de gardă ultima dată sâmbătă. El a cazat acasă un cetățean italian care a fost și este asimptomatic.

17:00 GDS a transmis printr-un comunicat de presă detalii despre ultimele opt cazuri de coronavirus din București.

1. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București;

2. Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota;

3. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună;

4. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota;

5. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș;

6. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș;

7. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș;

8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

+++

Potrivit GCS, trei sunt în legătură cu cazul de la spitalul "Dimitrie Gerota", unul este contact al primului infectat din București, patru sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie.

"La nivel național, până acum, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19). Din acestea, 5 sunt declarate vindecate. Astăzi au fost confirmate pozitiv în București 8 persoane", se arată într-un comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

Acesta este cel mai mare număr de cazuri confirmate într-o singură zi pe teritoriul României

Până acum, în București au mai fost confirmate trei cazuri de coronavirus - un bărbat de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie, dintr-o zonă neafectată, o femeia de 42 de ani, contact apropiat al bărbatului de 49 de ani și un alt bărbat de 60 de ani, angajat al ADP Sector 4.

Ce trebuie să știți despre noul coronavirus (COVID-19)/Sfaturi de la Ministerul sănătății

Mai mult pe EurActiv »