Informațiile apărute în mediul online menite să combată existența noului coronavirus fac parte dintr-o campanie finanțată, care poate duce la o destabilizare economică, susține ministrul de interne Marcel Vela.

"Războiul informatic, dacă vreți, are mai multe scopuri sau mai multe substraturi. Unul dintre ele este și acesta al destabilizării, al neîncrederii, al haosului, al contestării autorităților. Pentru că, dacă vedem pădurea dincolo de copaci, dacă îmi permiteți această metaforă, este evident că o stare de neîncredere, o lipsă a autorității statului, a încrederii în sistemul sanitar, în autorități, toate acestea duc spre o destabilizare economică. Cei care au aceste interese, pe varianta de a destabiliza, fie că sunt site-uri fantomă care au în spate anumite cercuri de interese economice, anumite persoane care le dețin și care de fapt nu există, care rostogolesc anumite știri, anumiți specialiști în ale informaticii care rostogolesc știrile, care știu să capaciteze cât mai mulți urmăritori - toate acestea sunt, într-un fel, organizate, pentru că este evident faptul că sunt finanțate", a declarat luni seara, la Realitatea Plus, ministrul de interne Marcel Vela.

"Când observi pe Facebook mobilizări, resurse financiare, diferite acțiuni concertate, campanii în adevăratul sens al cuvântului, care au baza de plecare în alte state, poate chiar în state care nu agreează, să spunem, fie politica noastră europeană, fie politica de alianțe militare, atunci poți să faci o radiografie corectă și obiectivă cu privire la unele lucruri care sunt discutabile”, a mai spus Vela, potrivit Agerpres.

Marcel Vela a apreciat că numărul celor care cred în astfel de scenarii este unul mic și că marea majoritate a populației a dovedit că a înțeles gravitatea situației, motiv pentru care a făcut apel, în continuare, la responsabilitatea și răbdarea cetățenilor, pentru a se putea trece la următorul nivel de relaxare începând cu data de 1 iunie.