În perioada 17-21 mai, comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, va face o vizită oficială la Chișinău și Ungheni.

"Vizita mea se va concentra pe modul în care politica de coeziune, în special prin intermediul Strategiei UE pentru regiunea Dunării și programele de cooperare transfrontalieră, poate oferi sprijinul necesar dezvoltării regionale și creșterii economice în Republica Moldova", a declarat comisarul român.

Corina Crețu se va întâlni cu premierul Pavel Filip, cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, și cu ministrul Agriculturii, Liviu Volconovici.

De asemenea, oficialul european se va întâlni cu reprezentanți ai societății civile, partidelor politice și ai mediului de afaceri.

Sâmbătă, comisarul pentru Politică regională se va duce la Ungheni, unul dintre orașele în care se desfășoară seria de manifestări Orășelul European 2018 , ce oferă posibilitatea cetățenilor moldoveni de a afla informații despre sprijinul acordat Republicii Moldova de către Uniunea Europeană.