Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au semnat marți contractul de finanțare pentru reabilitarea a 23% din rețeaua de termoficare a Capitalei.

Este vorba despre un contract pentru 210 km de rețea din cei 954 km.

"Este evidentă problema la care această finanțare răspunde. Din 2016 până în 2020 numărul de avarii în rețeaua de termoficare a crescut de la 420 la 1.300. Pierderea pe eficiența pe energie termică a crescut cu 5%, de asemenea, a crescut considerabil cantitatea de apă care trebuie introdusă în rețea. Prin această finanțare și prin lucrările pe care le vom demara de îndată ce vremea ne va permite și după ce vor fi finalizate procedurile de achiziție, o să avem trei mari îmbunătățiri", a declarat Nicușor Dan.

Primarul general a anunțat că valoarea contractului este 1,6 miliarde lei, din care 1,3 miliarde lei finanțare nerambursabilă. 

Premierul Ludovic Orban a anunțat că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire la Ministerul Economiei, unde se vor discuta planurile de investiție legate de ELCEN, astfel încât "să fie efectuate investiții importante, care să crească randamentul în producerea energiei termice și electrice, în sistem de cogenerale, utilizând sisteme moderne, care să asigure randamente comparabile cu randamentele la producerea din alte țări europene".