27.11.2015, satul Lunca, județul Tulcea: Atelierul social de împletit papură, EcoSocial MEȘTEȘUG, a creat o serie de produse frumos ornate și vopsite în spiritul Sărbătorilor de Iarnă.


Atelierul EcoSocial Meșteșug Lunca lansează "Colecția de iarnă” Coșulețe împletite manual, cu haine de Sărbătoare www.ecosocialmestesug.ro

Cei 5 meșteșugari din cadrul atelierului au lucrat intens, cu pricepere și seriozitate, pentru a pregăti un stoc de coșulețe, ghivece, papuci și alte obiecte decorative cu care vor participa la târgurile organizate în luna decembrie în București.


În perioada urmatoare ne gasiți la târgurile:
1. Impact fair – Târgul cadourilor cu suflet de la Impact Hub Bucharest, în perioada 5-6 decembrie

 și
2. Târgul cadourilor de Crăciun de la INSTITUTE, The Cafe, în perioada 10-11 decembrie

Puteți participa activ la susținerea locurilor de muncă ale angajaților din cadrul atelierului de împletit papură din satul Lunca, județul Tulcea, achiziționând în acest an cadouri ecologice, etice și încărcate cu un puternic mesaj social.

EcoSocial MEȘTEȘUG își propune revigorarea meșteșugurilor tradiționale din Delta Dunării, oferind o utilitate practică celor mai mari resurse regenerabile de aici: stuful și papura.

 

 

În satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos au fost instruite și certificate în meșteșugul ”împletirii papurei”, 12 persoane din comunitate care fac parte din grupuri vulnerabile, respectiv femei în situații de risc și persoane care locuiesc în comunităti izolate, cu scopul de a le oferi oportunități de integrare pe piața muncii. 5 dintre acestea, au fost angajate în cadrul noului atelier, EcoSocial Meșteșug.

 
Asociația EcoSocial Meșteșug Lunca este o întreprindere socială înființată în cadrul proiectului Soluții integrate pentru probleme sociale și de mediu, inițiat și derulat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în parteneriat cu Primăria Ceamurlia de Jos, Asociația Letea în UNESCO, Primăria Comunei Tarcău și Asociația Partener pentru Tine din Merișani.  

În cadrul proiectului au fost înființate 5 întreprinderi sociale, ce adoptă modelul economiei sociale, integrând persoane vulnerabile în ateliere de meșteșuguri și de valorificare a deșeurilor.   
 
Proiectul este cofinanțat din fondul social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați: Mihaela Feodorov, 0784 171 271, office[at]eco-social.ro.