Adina Florea s-a retras din procedura de numire la conducerea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, după ce numirea ei a fost blocată de șapte ori.

Procurorul Adina Florea și-a retras candidatura din procedura de numire la conducerea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, a spus joi purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Stăncioi.

„În cursul zilei de astăzi (joi - n.r.), doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii în funcția de conducere din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, ca urmare a concursului susținut”, precizează CSM, potrivit Agerpres.

Plenul CSM a amânat de mai multe ori validarea Adinei Florea la conducerea SIIJ, în lipsa cvorumului.

Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj la interviul susținut la CSM, pentru funcția de procuror-șef al SIIJ. Potrivit CSM, Adina Florea a obținut un punctaj final de 9,86, fiind urmată de Sorin Eugen Iașinovschi - cu 8,85 și Bogdan Ciprian Pîrlog - cu 3,25.

Dar procurorii din CSM au blocat în repetate rânduri ședințele convocate de șefa Consiliului, Lia Savonea, care a susținut numirea Adinei Florea la șefia secției speciale.