Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au decis joi trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, scrie News.ro.

”Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că, în perioada mai 2022 - august 2022, în calitate de Primar al Sectorului 1 din Municipiul București, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ca urmare a emiterii Dispoziției nr. 715/18.02.2022 prin care s-a desemnat manager al proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție», cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, în baza unei rezoluții infracționale unice, inculpata Armand Clotilde - Marie – Brigitte  a emis patru dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizațiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei  (venituri brute)”, se arată în comunicatul de presă transmis, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Armand este acuzată că, în 6 mai 2022, a emis Dispoziția nr. 1708/06.05.2022 prin care, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului și-a majorat indemnizația lunară cu suma de 3.744 lei, din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferența de 1.533 lei reprezentând impozite și contribuții, fiind reținută și transferată de angajator la bugetul de stat.

Potrivit procurorilor, în data de 7 iunie 2022, a emis Decizia nr. 2156 prin care, pentru timpul lucrat în luna mai 2022, și-a majorat indemnizația lunară aferentă lunii mai 2022 cu suma de 5.616 lei, din care a încasat suma de 3.285 lei în contul personal, diferența de 2.331 lei reprezentând impozite și contribuții, fiind reținută și transferată de angajator la bugetul de stat.

De asemenea, ancheta a arătat că, în 5 iulie 2022, a emis Dispoziția nr. 2517 prin care și-a majorat indemnizația lunară aferentă lunii iunie 2022 cu suma de 3.744 lei, din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferența de 1.533 lei reprezentând impozite și contribuții, fiind reținută și transferată de angajator la bugetul de stat, iar la 1 august 2022 a emis Dispoziția nr. 2853/01.08.2022 prin care și-a majorat indemnizația lunară aferentă lunii iulie 2022 cu suma de 5.616 lei. Din această sumă a încasat suma de 3.285 lei în contul personal, diferența de 2.331 lei reprezentând impozite și contribuții, fiind reținută și transferată de angajator la bugetul de stat.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și-a depus joi candidatura pentru un nou mandat la primărie din partea alianței Dreapta Unită.

”Vom scrie din nou istorie în Sectorul 1 și în România, la fel cum am făcut-o în 2016 și 2020. Am schimbat în profunzime modul de gestionare a banului public. Vom avea majoritatea în Consiliul Local”, a afirmat edilul, la depunerea candidaturii.

+++

Președintele USR, Cătălin Drulă, denunță hărțuirea candidațiilor Dreapta Unită la alegerile locale cu dosare inventate de "procurorii manevrați de PSD și PNL".

”Când un regim devine opresiv, rezistența devine o datorie! Nu cedăm, pentru că avem adevărul de partea noastră. Când șefii din Justiție se plimbă prin Copacabana cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu, ce se întâmplă astăzi nu mai e o surpriză. Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, a fost trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura. ”, spune Cătălin Drulă într-un mesaj pe Facebook.

Președintele USR consideră că împotriva lui Clotilde Armand a fost deschis un dosar absurd, după plângerea fostului primar PSD al Sectorului 1 și instrumentat la comanda PSD-PNL.

”Primarii USR au arătat că se poate și altfel și sunt hărțuiți cu instituțiile care ar fi trebuit să asigure dreptatea în România. O țară întreagă a căzut sub bocancul regimului Klaus Iohannis-Ciolacu-Ciucă, care vrea să conducă prin frică. Eu le transmit încă o dată că nu vor reuși! Mergem înainte, cu sprijinul a milioane de români care își doresc o țară dreaptă și modernă. Pe 9 iunie, veți plăti! Nu îi lăsa să îți fure viitorul”, afirmă Drulă.

+++

Liderul PSD Sector 1, Petre Florin Manole, spune că inculpata Clotilde Armand merge "din primărie direct în pușcărie, un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local".

"Drulă și USR au plecat de la <fără penali în funcții publice> și a ajuns la statul paralel! Și după ce Clotilde a semnat cu mâna ei dispoziția prin care îi dă bani lui Clotilde, Drulă se ia cu ranga după procurori și cai verzi pe pereti! Nu aveți nicio jenă și nicio limită?!?! Inculpata de la sectorul 1 a reușit culmea penibilului: să își dea bani necuveniți tocmai din bugetul unui proiect anticorupție și târăște după ea tot USRul!", a scris Manole pe pagina lui de Facebook.