Într-un editorial semnat Board-ul editorial, publicația Financial Times scrie că UE ar trebui să reziste presiunilor autorităților române și să o numească pe Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european.

"UE se află în plin proces de numire a primului șef al Parchetului European, înființat de curând. Ei ar trebui să aleagă persoana cea mai calificată pentru această funcție. Ea este Laura Codruta Kovesi, un procuror curajos și distins din România", se arată în editorialul publicat joi.

Financial Times notează că sunt mai multe argumente argumente în favoarea lui Kovesi. Precizând că și ceilalți doi candidați ar face o treabă bună, publicația britanică apreciază că ei nu au experiența Laurei Codruța Kovesi în a duce "o luptă, dificilă și câteodată de una singură împotriva corupției politice profunde din țara sa".

Cotidianul britanic amintește încercările PSD de a o discredita și încercarea disperată de a o pune sub acuzare. Pe de altă parte, Financial Times reamintește că în cazul lui Donald Tusk, sabotat de polonezi, UE a luat decizia corectă și i-a acordat un al doilea mandat la conducerea Consiliului European.