Curtea de Apel București a amânat luni, din nou, cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva șefilor Jandarmeriei în dosarul ”10 august”. Dosarul a fost mutat la Tribunalul București.

UPDATE

Curtea de Apel București (CAB) a decis că nu are competența materială să judece cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei în dosarul ''10 august'', procesul fiind mutat la Tribunalul București. Instanța a admis astfel cererea făcută de foștii șefi ai Jandarmeriei implicați în acest dosar.

+++

Totodată, Curtea de Apel București a respins cererea de recuzare a judecătoarei Ruxandra Grecu. Cererea fusese făcută de foștii șefi ai Jandarmeriei. 

Aceștia solicită ca procesul să fie mutat la Tribunalul București. 

+++

Conform deciziei instanței, șefii Jandarmeriei implicați în acest caz vor fi citați să se prezinte luni la proces, relatează Agerpres.

Marțea trecută, procurorul șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parțial soluția de clasare a dosarului ''10 august'' și a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foștilor șefi din Jandarmerie.

Soluția de redeschidere a anchetei trebuie aprobată de un judecător, după care dosarul va fi preluat de Parchetul Militar.

Dacă magistratul de la Curtea de Apel București va aproba ordonanța DIICOT, se va redeschide urmărirea penală față de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurențiu Cazan, fost director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București; colonelul Cătălin Sindile, fost șef al Jandarmeriei Române; comisarul șef de poliție Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relația cu prefecții din MAI.