Premierul Florin Cîțu a spus că e falsă informația apărută în presă, potrivit căreia șefa Direcției de avizare din Ministerul justiției a fost demisă. El susține că schimbarea a fost făcută la cerere.

Ministrul interimar al justiției, Lucian Bode, a schimbat-o vineri dimineață din funcție pe șefa Direcției de avizare a actelor normative din minister, Raluca Spoeală, decizia având legătură cu faptul că MJ nu a avizat ordonanța de urgență privind Programul Anghel Saligny, susțin surse din minister pentru News.ro.

În locul Ralucăi Spoeală a fost numit Cătălin Oțel, pe care Stelian Ion îl schimbase de la conducerea Direcției de avizare la începutul lunii aprilie, susțin sursele citate de News.ro.

Ministrul interimar al justiției, Lucian Bode, a afirmat încă de ieri, când și-a preluat mandatul că proiectul de investiții ”Anghel Saligny” va intra în ședința de Guvern de vineri.

”Proiectul a plecat la Ministerul dezvoltării, care este inițiator, aproape în aceeași formă în care fusese pregătit de echipa lui Stelian Ion", a declarat vineri Lucian Bode, care a respins declarațiile lui Stelian Ion privind problemele de nelegalitate.

"Observațiile Direcției de Specialitate pe care le-am transmis către Ministerul dezvoltării sunt aceleași. Nu am modificat chestiuni de fundamentare, sunt chestiuni de interpretare. Documentul pregătit de domnul Stelian Ion cu echipa domniei sale a plecat către Ministerul dezvoltării aproape în aceeași formă. Vorbim despre observații tehnic stabilite între direcțiile tehnice, chestiuni de procedură, de constituționalitate. Deci, sunt chestiuni tehnice, nu sunt chestiuni de oportunitate. O să vedeți că am menținut documentul pe care echipa domnului Stelian Ion l-a realizat într-o proporție foarte, foarte mare", a susținut Bode.


El a mai spus că sunt îndeplinite toate condițiile legale, deoarece ”avizul de la Ministerul transporturilor trebuia să vină în termenul legal, nu a venit. În consecință, se consideră avizare tacită. Nu e nici prima, nici ultima dată, toate celelalte avize sunt atașate”.

Premierul Florin Cîțu a negat informațiile, susținând că ”a fost o schimbare la cerere a doamnei respective”.

El a mai spus că ar trimite Corpul de control să vadă cum ies documente oficiale din minister, încălcându-se legea: ”Să vedem ce face domnul ministru”.