Fostul deputat Cristian Rizea nu s-a prezentat luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde avea pe rol dosarul în care a fost condamnat în primă instanță la 4 ani și 8 luni închisoare.

Avocatul său a anunțat că fostul deputat PSD "se plimbă din loc în loc" în țară și străinătate pentru că nu mai are bani și nici domiciliu stabil, iar în prezent se află la niște rude în SUA.

"Clientul meu mi-a dat un înscris olograf, în care solicită să fie citat la cabinetul de avocatură. Cristian Rizea nu are un domiciliu fix și a trebuit să plece din Complexul Stejarii. Se plimbă din loc în loc în țară și străinătate. Are probleme financiare. Este în SUA în vizită la niște rude. Nu are mijloace financiare. Nu vrea să dea o declarație în dosar", a spus avocatul Alexandru Morărescu, relatează Agerpres.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 4 martie.

În decembrie 2017, Cristian Rizea a fost condamnat în primă instanță de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani și 8 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.