DNA a dispus efectuarea urmăririi penale față de Cosmin Șandru, deputat PNL, și Nicolae-Florin Bitea, director general al Societății de Transport Public Timișoara, pentru dare de mită.

Pe 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, Cosmin Șandru și Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această ”favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură.

Cosmin Șandru a anunțat că de astăzi se autosuspendă din PNL până la finalizarea anchetei. Deputatul a mai spus că nu va face declarații până la încheierea anchetei. 

Primarul din Timișoara Dominic Fritz le-a cerut, într-o postare pe Facebook, lui Cosmin Șandru, deputat PNL de Timiș și lui Nicolae Bitea, directorul STPT, demisiile de onoare din Parlament și de la conducerea companiei timișorene de transport public. 

”Îi cer lui Alin Nica (președintele Consiliului Județean Timiș - n.r.) să spună public dacă avea cunoștință de tranzacționarea de funcții din deconcentrate contra voturi, in condițiile în care a cerut personal și public menținerea dlui Bitea în funcția de director al STPT, iar soția dlui Șandru este consiliera personală a domniei sale ... Cer PNL Timiș să se delimiteze clar și public de astfel de practici și să nu atragă asupra Timișoarei această nedorită reputație, că aici se vând funcții și voturi. Autosuspendarea dlui Șandru este insuficientă, este necesară o asumare politică”, a scris primarul.