Înalta Curte de Casație și Justiție a decis suspendarea executării pedepsei în cazul fostei șefe a DIICOT Alina Bica, după ce miercuri a luat o aceeași decizie în cazurile Dan Șova, Rudel Obreja și Constantin Niță.

UPDATE
Instanța supremă a decis joi suspendarea executării pedepsei în cazul fostului ministru Elena Udrea în dosarul "Gala Bute" și eliberarea acesteia până la soluționarea efectivă a contestației, anunță avocatul Veronel Rădulescu. Aceeași măsură a fost luată și în cazul lui Tudor Breazu, informează Mediafax.
 

***

"Admite în principiu contestația în anulare formulată de condamnata Alina Mihaela Bica împotriva deciziei penale nr. 117 din 26 iunie 2018, pronunțată de completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul nr. 2067/1/2017. (...) Admite cererea de suspendare a executării sentinței penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016 (...), până la soluționarea definitivă a contestației în anulare. (...) Definitivă", se arată în minuta deciziei ICCJ, relatează Agerpres.

Pe 26 iunie, Alina Bica a fost condamnată definitiv de magistrații Instanței supreme la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului.

Și fostul senator Dan Șova, fostul ministru Constantin Niță și fostul șef al Federației Române de Box Rudel Obreja au fost eliberați miercuri noapte din închisoare, după ce Înalta Curte de Casație și Justiției a dispus suspendarea executării pedepselor în dosarele în care au fost condamnați.

În aceste dosare, avocatii au formulat contestații în anulare după decizia Curții Constituționale privind nelegalitatea formării completurilor de cinci judecători.