Șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Diaconu, a fost citat de procurorii anticorupție în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Surse judiciare susțin că Diaconu are calitatea suspect.

UPDATE 17:39 Șeful ANAF, Gelu Diaconu, a părăsit sediul DNA. Procurorii i-au adus la cunoștință caă are calitatea de suspect în dosar.

Gelu Diaconu, președintele ANAF, a ajuns la sediul DNA în jurul orei 16:45. Cu câteva zeci de minute înaintea sa a ajuns și Mihai Gogancea-Vătășoiu, vicepreședintele ANAF. Surse judiciare susțin că cei doi au calitatea de suspect în dosarul deputaților PSD Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Nicolae Păun este acuzat de deturnare de fonduri, spălare de bani, cumpărare de influență și alte infracțiui, iar Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare a banilor.

Procurorii acuză nereguli cu privire la implementarea unui proiect al Partidei Romilor, despre care puteți citi mai multe aici.

Conform procurorilor, Nicolae Păun „a făcut demersuri astfel încât ANAF să nu încaseze sumele aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa. Aceasta, în condițiile în care, persoanele (cetățenii de etnie romă care au fost incluși în mod fictiv în proiectele și acțiunile Asociației Partida Romilor „Pro Europa”) au primit decizii de plata din partea instituțiilor statului”.

Mădălin Voicu, acuzat de intervenții la ANAF în schimbul unor venituri nedeclarate 

Procurorii anticorupție susțin că Nicolae Păun, în calitate de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, „a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei, deputatului Mădălin Voicu și a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fără nicio contraprestație), în cadrul unuia din proiectele derulate de Asociația Partida Romilor. Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcționari și demnitari, intervenții concretizate în contextul validării proiectelor cu finanțare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuției de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice și în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa”, se arată într-un comunicat al DNA.