Procurorul-șef al DNA a declarat, într-un interviu acordat Ziare.com, că a existat un dosar Tel Drum la DNA, soluționat în 2010 cu o soluție de netrimitere în judecată.

Întrebată dacă dosarul clasat avea legătură cu Liviu Dragnea, Kovesi a replicat: ”Nu pot să vă confirm sau să vă infirm acest lucru", adăugând că nu a citit ”în mod special” acel dosar.

Referitor la acțiunile la purtător, suspectate acum a fi o sursă de corupție, procurorul-șef al DNA a declarat pentru Ziare.com: ”Putem verifica multe, problema este că informațiile trebuie transformate în probe, pe care uneori le avem, uneori nu. Investigații financiare, despre conturi, despre active, despre acțiuni la purtător putem verifica, dar în final discutăm de probe ... Putem verifica orice informație legată de bani și circuite financiare”.

Întrebată dacă acțiunile la purtător sunt o "crimă perfectă", Kovesi a spus: ”Nu sunt”.

Săptămâna trecută, DNA anunțase, după ce ce RISE Project a publicat o notă atribuită serviciului secret al Ministerului de Interne, că "o parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA". 

Procurorii anticorupție au deschis un dosar in rem pentru fapte de corupție și deja au fost audiați martori și au luat legătura cu autoritățile din Brazilia. Ancheta procurorilor a pornit în luna februarie 2016.

 Săptămâna aceasta, ancheta a fost extinsă.

”La data de 10 iulie 2017, procurorii anticorupție s-au sesizat din oficiu în legătură cu alte aspecte conținute în investigația jurnalistică, publicată la data de 6 iulie 2017 (altele decât cele precizate în comunicatul nr. 690/VIII/3/7 iulie 2017), existând indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni asimilate corupției. În acest moment este începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (in rem). Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă”, a precizat DNA într-un răspuns la solicitarea Agerpres.

Totodată, într-un alt dosar, DNA investighează modul în care a ajuns lacul Belina să fie deținut de firma Tel Drum, după ce Ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea, l-a cedat CJ Teleorman, iar de aici a fost închiriat către firma al cărui proprietar este necunoscut, deoarece are acțiuni la purtător.

Tel Drum are acțiuni la purtător, fără numele acționarului, dar de ani buni se vehiculează că în spatele firmei se află chiar liderul PSD, Liviu Dragnea.