Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat joi că acțiunile MAI din ziua precedentă au fost un succes, în urma descinderilor 465 de persoane fiind conduse la audieri și 98 reținute.

"Ziua Z a fost un record în activitatea MAI", a spus Marcel Vela, într-o declarație de presă la sediul ministerului, citat de Agerpres.

El a precizat că, din cele 465 de persoane conduse la audieri, 98 au fost reținute pentru 24 de ore și 27 au fost plasate sub control judiciar.

De asemenea, 19 persoane urmărite au fost prinse și introduse în închisoare.

În urma acțiunilor de miercuri, au fost confiscate 33,5 kg de droguri sub diferite forme, opt autoturisme de lux, 4,5 kg de aur și trei tone de alcool, a mai spus Vela.

"Am executat 619 acțiuni, dintre care 489 de percheziții și 130 de descinderi. Așadar, există toleranță zero față de infracționalitate. Ziua Z a fost un record în activitatea MAI", a precizat ministrul de Interne.

Marcel Vela a adăugat că au fost confiscate 317 telefoane în vederea percheziționării informatice, precum și 14 arme deținute ilegal și câteva sute de cartușe. Au fost ridicate și sume de bani - 870.000 de lei, 211.000 de euro, 1.000 de dolari și 8.500 de lire sterline.

"Au fost sechestrate bunuri în valoare de 15 milioane de lei, însemnând 40 de autoturisme și 12 imobile. Vreau să anunț toți românii că ofensiva continuă. De exemplu, astăzi, executăm 55 de percheziții în Galați, Botoșani, Iași, Teleorman, Vrancea și București. Aceste acțiuni au în spate sute de ore de cercetare, documentare și anchetă", a completat ministrul de Interne. 

Ziua Z: Vela anunță că miercuri au avut loc cele mai ample misiuni de combatere a infracționalității

Mai mult pe EurActiv »